Statistika/ Rekorde kriminale në 2018

Shqiptarët me më shumë rekorde kriminale në 2018

Kryesisht janari konsiderohet si muajin më gri i vitit, për shumë arsye disa nga të cilat janë: reflektimi pasi bëhet analiza e vitit që iku të nxit depresionit, shpenzimet e mëdha të bëra gjatë festave ndikojnë në reduktimin e shpenzimeve në këtë muaj, dhe për më tepër kthimi në punë pas disa ditëve të gjata pushimi.

Por, meqenëse Instat më 31 janar nxori statistikën e krimeve për vitin 2018, mendojë së është koha për të reflektuar sesa “krime” kanë kryer shqiptarët një vit më pare.

Totali i veprave penal për vitin 2018 ka qenë 9.301, ndërsa një vit më parë ka qenë 7.739 vepra penale duke pësuar kështu një rritje me 20.2%.

Sipas të dhënave të INSTAT, bazuar edhe në tabelën më sipër në vlerë absolute rritje më të lartë të numrit të veprave penale kanë qenë:
– Vjedhje banese= 75 vjedhje më shumë
– Vjedhje lokal tregtie = 120 vjedhje më shumë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *